Projekti

BODIFIT društvo organizira veliko brezplačnih dogodkov, povezuje se z ambasadorji, organizira velike dogodke, povdarek je tudi na dobrodelnosti.

Brezplačni dogodki

Vsak mesec izvajamo brezplačna predavanja, delavnice testiranja in posvete z namenom osveščanja, spodbujanja in animacije aktivne kot tudi neaktivne populacije. S temi aktivnostmi uspešno širimo svoje poslanstvo.

Že od vsega začetka skušamo pri BODIFITU vse aktivnosti povezovati z vadbo na odprtem, v parkih, gozdovih in se tako še bolje povezati z okoljem, univerzumom in samim s seboj.

BODIFIT = narava! Res je, da dosti aktivnosti poteka v zaprtih prostorih, vendar je razlog praktičnost in priprava na aktivnosti, hobije v naravi. Zato vsako leto pripravimo brezplačne vadbe v prijaznem objemu narave, ki so namenjene prav vsem.

Vadba na Mariborskem otoku
VAdba na trgu Leona Štuklja
Predavanje o zdravi hrbtenici
Maraton aerobike Štuk

Zaradi velikega števila novih članov in strokovnih sodelavcev ter drugih podpornikov dobrodelnosti skušamo znova svojo energijo usmeriti v tiste, ki tega ne zmorejo. V letu 2015, ko smo praznovali 15 let delovanja, smo namreč prvič izpeljali dobrodelni projekt Ustvarimo trenutek gibanja, v okviru katerega so bili pomoči deležni tisti, ki jim gibanje ni samoumevno. Za Društvo Sožitje Kamnik, Medobčinsko društvo Sožitje (Domžale, Komenda, Lukovica, Mengeš, Moravče, Trzin) in društvo Namesto pike vejica Maribor je bilo zbranih več kot 12.000 eur. Pomagali smo gibalno omejenim otrokom in drugim varovancem omenjenih društev, ki jim bodo s tem omogočene nujno potrebne terapije za gibanje.

Dobrodelnost

Zakaj ime »ustvarimo trenutek gibanja«?

Ker gibalno oviranim osebam skušamo pomagati, olajšati, pričarati gibanje (z zbiranjem sredstev za terapije, prevozna sredstva in druge pripomočke, s katerimi se lahko »ustvarja« gibanje), pomagati staršem, skrbnikom in dotični osebi do občutka, da niso sami na svoji poti!

BODIFIT dobrodelnost 1
BODIFIT dobrodelnost 2
BODIFIT dobrodelnost 4
BODIFIT dobrodelnost 3

Tako smo do sedaj pomagali že več organizacijam in posameznikom, med njimi so:

  • 2015: Društvo Sožitje Kamnik, Medobčinsko društvo Sožitje (Domžale, Komenda, Lukovica, Mengeš, Moravče, Trzin) in društvo Namesto pike vejica Maribor – pomagali smo gibalno omejenim otrokom in drugim varovancem omenjenih društev, ki so jim bile s tem omogočene nujno potrebne terapije za gibanje;
  • 2015: deklica Tia, ki ima rettov sindrom, bolezen, za katero je značilen upad kognitivnih gibalnih sposobnosti, upad besedne komunikacije, pojav epilepsije in motnje dihanja – z zbranimi smo ji omogočili spremljevalko, ki ji lajša tegobe njenega vsakdana;
  • 2016: deklica Maruša, ki ima spinalno mišično atrofijo, zaradi katere je na invalidskem vozičku – zbrana sredstva je njena družina uporabila za nujno potrebne terapije;
  • 2017: deklica Anja, ki ima cerebralno paralizo – z zbranimi sredstvi smo ji omogočili dodatne fizioterapije, ki ji bodo pomagale k boljši rehabilitaciji, posledično bo trpela za manj bolečinami;
  • 2018: mladenič Dejan, ki ima že od rojstva cerebralno paralizo, zaradi katere potrebuje stalno pomoč, skrb in nego s strani staršev, zdravniškega osebja, učiteljev in fizioterapevtov. Družini so zbrana sredstva vsaj za trenutek pomagala olajšati tegobe.

Od leta 2015, odkar se trudimo pomagati tistim, ki jim privilegij gibanja ni dan, smo skupno zbrali 30.000 eur +.

Ker je DOBRO delati DOBRO, nadaljujemo s tem BODIFIT poslanstvom!

Ambasadorji

BODIFIT društvo je bilo vedno podpornik in zagovornik mladih športnih upov.

BODIFIT ambasador Boštjan Čukur

Že od samega začetka smo delovali kot sponzorji in donatorji različnim mladim športnikom in športnim organizacijam. Verjamemo, da smo s tem pripomogli k njihovim boljšim rezultatom.

Od leta 2010 so vsi ti športniki, druge medijske osebnosti in tuji strokovnjaki, s katerimi redno sodelujemo, dobili status BODIFIT AMBASADOR OSEBNOST. To pomeni, da so BODIFIT člani in zagovorniki tega, kar delamo. Hkrati pa vsak izmed njih sodeluje na določeni točki pri procesu delovanja, promocije, usposabljanja ali pa predstavlja BODIFIT program v Sloveniji ali tujini.

Ponosni smo na vse BODIFIT AMBASADORJE! Imamo jih že več kot 30. Da ne naštevamo preveč, jih nekaj predstavljamo na fotografijah.

Ambasadorstvo predstavlja pristen odnos podjetja, osebe, ki resnično verjame, podpira in dopolnjuje BODIFIT poslanstvo. Hvala vsem, ki že leta sodelujete, nas podpirate in verjamete v nas!

Vadba boksa na Eurofit festu
Eurofit fest stoje na glavi

Večji dogodki

BODIFIT organizira mednarodne kongrese že od leta 2000. Do leta 2015 smo jih izvedli več kot 20.

Leta 2016 pa smo obrnili list in ustvarili evropski kongres – največji v tem delu Evrope. EUROFIT FEST (EFF). Več kot 1000 udeležencev iz vse Evrope, več kot 40 strokovnjakov s področij fitnesa, medicine, prehrane …  Poželi smo velik uspeh doma in v tujini ter s tem poudarili in podkrepili strokovno delo v Sloveniji.  Trikrat nam je organizacija tega dogodka uspela – vsakič večjega, boljšega, bolj udarnega.

Komentar udeleženke Špele s prejšnjega EFF: »Toliko energije, čustev, novosti, znanja, pozitivnih ljudi iz cele Evrope še nisem doživela na nobenem dogodku. Še bolj sem zaljubljena v fitnes, kot pa sem že.«

V okviru Eurofit fest-a se v dveh dneh zgodi več kot 60 različnih dogodkov, gostili smo več kot 100 mednarodnih strokovnjakov iz področja fitnesa, rekreacije, kineziologije, različnih vadbenih zvrsti, prehrane ipd. Prezenterji in udeleženci so v Slovenijo prišli iz 64 držav. Del festivala so tudi tri tekmovanja in sicer evropsko tekmovanje za inštruktorja leta »Newcomer of the year«, »show group performance« in pa BODIFIT Atlet. Cilj le-tega je pod nadzorom strokovnjakov preveriti svoje zmogljivosti in najti pravo pot do fitnes ravnovesja.

Zmaga plesne skupine na EFF
Trx delavnica na EFF
Plesna skupina v akciji
Justfit delavnica na EFF