Kdo smo?

BODIFIT DRUŠTVO je nastalo tako rekoč čez noč, predvsem zaradi pomanjkanja informacij, potrebe po druženju in strokovnem uveljavljanju fitnesa v Sloveniji.

Skupina ustanoviteljev je pod vodstvom Marka Geršaka že v devetdesetih začela prostovoljno promovirati strokovno vodeno, organizirano in sistematizirano vadbo fitnesa.

Skupina enajstih zanesenjakov je v nekaj mesecih zrasla na več sto navdušenih članov. Številke članov so se zelo hitro večale, tako, da je BODIFIT društvo v prvih dveh letih delovanja postalo največje slovenko fitnes društvo, eno največjih slovenskih društev in še danes veljamo za največjo slovensko fitnes organizacijo, ki ob klasični vadbi v fitnes centrih skrbi za promocijo panoge, ozaveščanje vseh generacij s poudarkom na mladini, strokovnost na najvišjem nivoju in dobrodelnost.

V BODIFIT društvu že več kot 20 let razvijamo različne vadbene pristope in programe ter vlagamo veliko časa in energije v strokovnost in usposobljenost  strokovnih članov v evropskem, svetovnem merilu. Na temeljih večletnih nepogrešljivih izkušenj smo zgradili sistematično organiziran program. Redna izobraževanja, nadgrajevanje že osvojenega znanja, potrditev pridobljenih veščin – vse to so vsakoletna stalnica in obveza ter dolžnost strokovnega kadra za delo z člani na najvišjem nivoju. Za BODIFIT člane, ki jih je sedaj že več kot 7.000, tako ustrezno skrbi že več kot 80 strokovnih članov, kineziologov, fizioterapevtov, športnih trenerjev, licenciranih inštruktorjev, osebnih trenerjev v vseh 7 BODIFIT centrih po Sloveniji (BODIFIT Studenci, BODIFIT Maribor, BODIFIT City,  BODIFIT Kamnik, BODIFIT Celje, BODIFIT Ljubljana, BODIFIT Mengeš).

Ljudi skušamo osveščati z različnimi brezplačnimi predstavitvami, promocijami, akcijami, športnimi dnevi za vrtce, osnovne in srednje šole, predavanji, izobraževanji … spodbujati k temeljnemu dejavniku oz. kar k temelju samem za dobro počutje – h gibanju!

Pri BODIFITU imamo na kinezioloških vadbenih centrih  čez vso leto več kot 300 aktivnih vadbenih terminov na teden (Pilates, HIIT, POWER JUSTFIT, TNZ, JOGA, CROSS, CYCLING Itn.), kar je daleč največ v Sloveniji. Prav vsak najde zase program aktivnosti, ki mu najbolj pristaja! Več informacij o vseh aktivnostih najdete na: www.bodifit.net

Poleg tega smo organizatorji različnih športnih dogodkov, ki se jih zmeraj udeležujejo množice športnih navdušencev, BODIFIT akademija pa s svojimi bazičnimi tečaji in velikim številom mednarodno priznanih specialnih tečajev za trenerje, inštruktorje, kineziologe že leta usposablja strokovni kader v Sloveniji in tujini.

Na področjih individualne vadbe, skupinske vadbe, pilatesa, fitnes joge in vseh drugih specialnih tečajev (aeroklasika, bootcamp, hiit, just fit …) smo v zadnjih 20 letih usposobili več sto nadobudnih inštruktorjev, trenerjev, ki svoje znanje predajajo več tisoč udeležencem. BODIFIT tečaji so iz leta v leto v Evropi pridobivali na veljavi, vse več je bilo tečajnikov, dodajala pa so se še druga različna specialna znanja, posebne vadbene zvrsti in tečaji aktualnih trendov, ki so v različnih obdobjih polnili vadbene dvorane.

Naši tečaji so verificirani in priznani pri krovni evropski zvezi EuropeActive in EREPS registru (European Register of Exercise Professionals).

To pomeni, da so vsi tečajniki, ki uspešno zaključijo naš BODIFIT tečaj, avtomatsko vpisani v evropski register fitnes strokovnjakov EREPS, kar jim omogoča profesionalno opravljanje tega poklica po svetu in v državah, ki imajo z Evropo podpisano deklaracijo. Torej, tečajnik BODIFIT inštruktor tečaja lahko prične s kariero v Nemčiji, Veliki Britaniji in drugod.

Že leta imamo status društva v javnem interesu, ki ga poskušamo dnevno, tedensko upravičevati.

Vizija BODIFIT atlet

Vizija

BODIFIT društva je razširiti idejo aktivnega zdravega načina življenja med vse Slovenke in Slovence. V vsa mesta, vasi in doseči, da se rekreacija ne obravnava kot tekmovalni šport (pretiravanje) temveč kot osnovna osebna higiena gibanja (iskanje ravnotežja skozi gibanje).

Poslanstvo

BODIFIT društva je učenje in spodbujanje Slovenk in Slovencev k aktivnemu načinu življenja, skrbi za zdravje in dobro počutje vseh generacij na dolgi rok. Slogan »moj način življenja« ang. »my way of life«

BODIFIT je evropsko uveljavljena največja organizacija v Sloveniji na področju rekreacije, kineziologije, fitnesa na splošno gibanja.

Predstavljamo sodoben, utemeljen, strokoven način dela. Naš cilj je bil in ostaja enak: izobraževanje in strokovnost. Cilj je torej dolgoročno delo z vadečimi, ki jih želimo navaditi, da je vadba oz. redna rekreacija dolgoročna naložba vase in ne zgolj modna muha.

Vsak dan, vsak teden, vsak mesec – vse življenje bodite zvesti sebi in se gibajte.

Naša telesa so namreč popoln stroj, ki je prilagojen kompleksni umetnosti gibanja.

Zgodovina

Projekt BODIFIT izvira že iz leta 1993. V teh letih se je pričela oblikovati prva skupina istomislečih posameznikov, fitnes entuziastov. Takrat so se izvedli že prvi tečaji za fitnes inštruktorje v Mariboru.  Leta 2000 pa se je uradno ustanovilo BODIFIT društvo (BODIFIT, društvo za aerobiko in fitnes). Ob ustanovitvi je bilo prisotnih 11 članov, od katerih jih kar 6 še danes aktivno deluje v okviru društva. Rodil se je BODIFIT. Zdi se tako daleč, pa vendar čuti tako blizu, ker še zmeraj gradimo, ustvarjamo, se izboljšujemo, nadgrajujemo in sledimo – istemu poslanstvu. Tečaji so se izvajali vsako leto, pozneje tudi v sodelovanju z najrazličnejšimi mednarodnimi fitnes akademijami

Leta 2006 se je delo v BODIFITU razdelilo na neprofitni, neprofesionalni društveni del in na profesionalni poslovni del (Victus, d. o. o.), saj so razvoj, rast in delovno področje presegli društvene kapacitete.

Zadovoljni smo s prehojeno potjo. Kako tudi ne bi bili, ko pa smo se razvili in zrasli v največjo organizacijo v Sloveniji na področju fitnesa, vodene vadbe, pilatesa, rekreacije in gibanja in smo mednarodno uveljavljena znamka, ki predstavlja strokovnost na področju rekreacije, fitnesa in velnesa.